At forstå præcis, hvad du må køre med et kørekort B, kan hjælpe dig med at undgå unødvendige bøder og sikre, at du altid er på den sikre side af loven. Et kørekort B er det mest almindelige kørekort i Danmark og giver dig lov til at køre forskellige typer køretøjer, men der er også visse begrænsninger.

Køretøjer tilladt med Kørekort B

Med et kørekort B må du køre:

  • Personbiler: Biler med en totalvægt op til 3.500 kg og plads til højst 8 passagerer udover føreren.
  • Varevogne: Mindre varevogne, der også holder sig inden for grænsen på 3.500 kg.
  • Trailer: En trailer, hvor den samlede vægt af bil og trailer ikke overstiger 3.500 kg.
  • Trehjulede motorcykler: Hvis du er over 21 år, kan du også køre trehjulede motorcykler.
  • Traktor: Traktorer og andre motorredskaber, der anvendes til landbrug og ikke overstiger den maksimalt tilladte hastighed.
  • Knallert 45: Knallerter med en maksimal hastighed på 45 km/t.

Eksempel: Hvis du skal flytte og lejer en varevogn, er det vigtigt at kontrollere, at totalvægten af varevognen og eventuel last ikke overstiger 3.500 kg. Overstiger vægten denne grænse, kræves et kørekort i kategori C1 eller højere.

Find priser på kørekort B og kørekort til bil her

Regler for Trailerkørsel med Kørekort B

At køre med en trailer kræver en ekstra smule viden, da reglerne kan være lidt komplekse. Grundlæggende må du køre med en trailer, hvis den samlede vægt af bil og trailer ikke overstiger 3.500 kg. Det betyder, at hvis din bil vejer 2.000 kg, må traileren ikke veje mere end 1.500 kg.

Her er en praktisk tabel for trailerregler:

Type

Tilladt med Kørekort B

Bemærkninger

Personbil + Trailer

Totalvægt op til 3.500 kg

Trailerens vægt må ikke overstige bilens vægt

Varevogn + Trailer

Totalvægt op til 3.500 kg

Vær opmærksom på totalvægten inklusive last

Campingvogn

Må køre med, hvis samlet vægt ikke overstiger 3.500 kg

Vægten af campingvognen skal beregnes nøje

Eksempel: Forestil dig, at du planlægger en familieudflugt og vil tage en campingvogn med. Du skal sikre dig, at både bilens og campingvognens vægt tilsammen ikke overskrider 3.500 kg for at undgå bøder og sikre køresikkerhed.

Find ud af hvad et trailerkørekort koster her

Særlige Køretøjer og Undtagelser

Kørekort B giver dig også mulighed for at køre visse særlige køretøjer, men der er undtagelser, som du bør være opmærksom på:

  • Trehjulede motorcykler: Hvis du er over 21 år, kan du køre en trehjulet motorcykel med kørekort B. Dette er en populær valgmulighed for dem, der ønsker en motorcykeloplevelse uden at skulle erhverve et motorcykelkørekort.
  • Varevogne og små lastbiler: Under specifikke forhold kan du køre mindre lastbiler eller varevogne med kørekort B, så længe de ikke overstiger den tilladte totalvægt.

Fordele og Ulemper ved Forskellige Køretøjstyper under Kørekort B

Når du vælger et køretøj under kategori B, er der forskellige fordele og ulemper, du skal overveje:

  • Personbiler: Ideelle for daglig kørsel, pendling, og lette opgaver. Fordelen er fleksibilitet og enkelhed i brug, men ulempen kan være begrænset lastkapacitet.
  • Varevogne: Gode til flytninger eller transport af store genstande. De tilbyder mere plads, men kan være mere udfordrende at manøvrere og kan have højere driftsomkostninger.
  • Trehjulede motorcykler: Tilbyder en unik køreoplevelse og er ofte mere brændstoføkonomiske, men kan kræve mere kontrol og balance, især i skarpe sving.

Ved at forstå disse muligheder kan du træffe informerede valg om, hvilket køretøj der bedst passer til dine behov og din livsstil.

Muligheder for Opgradering af Dit Kørekort

Hvis du overvejer at køre større køretøjer, såsom busser eller lastbiler, skal du opgradere dit kørekort til en højere kategori, som f.eks. C1 eller D1. Dette kræver, at du tager yderligere teori- og køreprøver samt muligvis gennemgår medicinske undersøgelser. Opgradering af dit kørekort kan give dig flere muligheder og fleksibilitet i forhold til, hvilke køretøjer du må køre, og kan være værd at overveje, hvis dine transportbehov ændrer sig.

Konklusion

At vide, hvad du må køre med kørekort B, kan hjælpe dig med at planlægge dine køreture bedre og sikre, at du altid er lovligt og sikkert kørende. Overvej dine transportbehov og se, om en opgradering kunne være en fordel for dig.

Opfordring til handling: Er du klar til at udvide dine kørefærdigheder? Kontakt os i dag for at høre mere om vores kørekurser og hvordan vi kan hjælpe dig med at blive en sikrere og mere selvsikker bilist!

FAQ: Ofte Stillede Spørgsmål om Kørekort B

Med et kørekort B må du køre personbiler, varevogne, trailere, trehjulede motorcykler (hvis du er over 21 år), traktorer og knallert 45. Den samlede vægt af bil og trailer må ikke overstige 3.500 kg.

Med et kørekort B må du køre med en trailer, hvis den samlede vægt af bil og trailer ikke overstiger 3.500 kg. Hvis din bil vejer 2.000 kg, må traileren og dens last maksimalt veje 1.500 kg.

Et B+ kørekort tillader kørsel med en trailer, hvor den samlede vægt af bil og trailer kan være op til 4.250 kg. Dette er ideelt for dem, der ofte kører med tungere trailere, som campingvogne eller både. For at få B+ kørekort skal du bestå en ekstra praktisk prøve.

Med et kørekort B må du køre trehjulede motorcykler, hvis du er over 21 år. Du må ikke køre tohjulede motorcykler med kørekort B.

Ja, så længe den samlede vægt af bil og campingvogn ikke overstiger 3.500 kg. Kontroller altid den samlede vægt for at sikre, at du overholder lovgivningen.

For at udvide dit kørekort til at omfatte større køretøjer, som lastbiler (kategori C) eller busser (kategori D), skal du gennemgå yderligere teori- og køreprøver samt eventuelt medicinske undersøgelser.

Ja, du skal være mindst 21 år gammel for at køre trehjulede motorcykler med et kørekort B.

Ja, med et kørekort B må du køre traktorer og andre motorredskaber til landbrug, forudsat at de ikke overstiger den maksimalt tilladte hastighed.

Ja, du må køre en knallert 45 med et kørekort B, hvilket omfatter knallerter med en maksimal hastighed på 45 km/t.

Mail

info@koreskolenpaatoppen.dk

Telefon

+45 60182518

Adresse

Køreskolen på Toppen ApS
Rundinsvej 67
3200 Helsinge
Denmark